Uitbreiding woonhuis Irissenstraat te Lisse
24-01-2020

In december 2019 is een aanvraag omgevingsvergunning gedaan voor de uitbreiding van een woonhuis aan de Irissenstraat te Lisse. Het ontwerp van deze woning is van de hand van architect Leen Tol Jr. en dateert uit 1954. Deze woning was destijds een onderdeel van 4 woningen die in opdracht van het bestuur van de gemeente Lisse toentertijd met rijkspremie zijn ontwikkelt.

Aan de woning zal in zijn huidige vorm een eigentijdse uitbouw worden gecreëerd in lijn met het bestaande gevelbeeld.

 

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor aan de Loosterweg 8 Voorhout
24-01-2020

P. van Reisen & Zonen Export B.V. is een bloembollen exportbedrijf welke dateert uit 1878. Door brand op 1 juli 2019 zijn verschillende opstallen onbruikbaar geworden en was het noodzaak voor het bedrijf om zo spoedig mogelijk tot herbouw te komen op de huidige locatie aan de Loosterweg te Voorhout.

In samenwerking met de gemeente Teylingen en omwonenden zijn de nodige vergunningen verkregen en is op 6 januari de nieuwbouw van de bedrijfsruimte met kantoor van start gegaan. Volgens planning zal medio juni 2020 het complex in gebruik worden genomen.
 
 

 

Pannenbier voor kavel 4!
15-11-2019

Na het hijsen van de dakkap op het woonhuis aan de Don Boscostraat is het punt bereikt dat de dakpannen kunnen worden gelegd. Hiermee heeft het project zogeheten een mijlpaal bereikt en mag een feestje met ‘Pannenbier’ niet ontbreken. Onder het genot van een hapje en drankje sprak de opdrachtgever zijn dankbaarheid uit voor het proces waarin de werkzaamheden worden verricht en is hiermee op vrijdag 11 oktober het hoogste punt gevierd!


 

 

 

Radio- en Tv-studio RTV Katwijk officieel in gebruik genomen
10-10-2019

Na het uitspreken van lovende woorden over de nieuwe huisvesting en met het doorknippen van het symbolische lint, heeft wethouder Jacco Knape ‘het nieuwe’ RTV Katwijk op 27 september officieel geopend. Voorzitter van RTV Katwijk, Willem Meijvogel vertelt dat de verhuizing en de samenwerking met Uitgeverij Verhagen de start is van een nieuwe uitdaging. Toekomstbestendig worden in het snel ontwikkelende medialandschap! Met deze nieuwe huisvesting; een centrale hal, twee grote studio’s, montage en regieruimtes en de Tv-studio, zet de omroep een volgende stap in de toekomst.

 

 

 

Huisartsenpraktijk Poelpolder feestelijk geopend!
10-09-2019

Donderdag 5 september is Huisartsenpraktijk Poelpolder op feestelijke wijze geopend door dr. F. van der Salm en burgemeester L. Spruit.

De praktijk is door middel van een ‘optopping’ uitgebreid met 5 praktijkgerichte kamers op de verdieping welke in zijn verschijning door middel van een facade met houten delen aan de voorzijde van het pand met elkaar zijn ‘verbonden’. Door het gebruik van lichte kleuren en materialen in het interieur heeft de praktijk een open karakter gekregen met een ambiance van rust. Met de uitbereiding is er aan de Vivaldistraat een gezondheidsplein gerealiseerd waar alle 1e lijns zorgvoorzieningen beschikbaar zijn.

 

 

Nieuwbouw bedrijfsruimte met kantoor Elsto Drives & Controls Voorhout
10-09-2019

ELSTO Drives & Controls, gevestigd aan de Loosterweg 7 in Voorhout, produceert en levert zowel standaard als hoog specialistische aandrijvingen en daarbij behorende besturingsoplossingen. Dankzij het zeer uitgebreide leveringsprogramma, leveringen uit voorraad, zijn aandrijf- of besturingsoplossingen snel beschikbaar. Om te kunnen blijven voldoen aan de vraag vanuit de logistiek is besloten om de voorraden te centraliseren en naast het bestaande pand een nieuwe opslag te realiseren.

 

Zelfs te vinden op de Alpe D’huez
25-06-2019

Alpe d’HuZes is een uniek sportief evenement waarbij zoveel mogelijk geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend, of wandelend maximaal zes keer de Alpe d’Huez, onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

Het team van AD6 Drinkebroeders is een vriendengroep uit Noordwijkerhout die diverse evenementen georganiseerd heeft om geld in te zamelen ten behoeve van dit doel. Wij mochten deelgenoot zijn van een van hun topprestaties en bij hen, op de rug, in totaal 36 keer de berg opgaan van de Alpe D’huez. Een topprestatie!!!

 

 

Onthulling audio/visuele presentatieruimte 't Huys Dever
28-05-2019

Op zaterdag 25 mei is de audio/visuele presentatieruimte op de zolder van ’t Huys Dever op feestelijke wijze in gebruik genomen.

Deze educatieve toevoeging bij ’t Huys is tot stand gekomen uit giften/donaties ter gelegenheid van het 40-jarige jubileum van ons bureau in juni 2018. Namens alle betrokkenen wordt iedereen hartelijk bedankt voor de tot standkoming van deze aanvulling. Hiermee is het project op een leuke en creatieve afgesloten en is een wens in vervulling gegaan!

 

 

Nieuwbouw kavel 4 aan de Don Boscostraat ook van start!
14-05-2019

Nu de palen in de grond zitten, is de derde woning van onze ontwerptafel in het Plan Don Bosco Lisse in uitvoering gegaan!

De woning wordt uitgevoerd met een karakteristieke getoogde kapvorm welke wordt afgedekt met natuurleien. Naast de verschijningsvorm van de woning worden mede beeldbepalend, de gemetselde gevels. Deze worden uitgevoerd in verschillende steenformaten, te weten: vecht, waal- en dikformaat. Deze traditionele en op ambachtelijke wijze gebakken stenen worden geleverd door de steenfabriek Vogelensangh.

De verhoudingen van de woning zijn door de zorgvuldig uitgewerkte detaillering kenmerkend en maken dat deze woning zijn eigen karakter krijgt!

 

 

Vernieuwen bedrijfsruimte en uitbreiding kantoor aan de Leidsestraat 126 Hillegom
23-04-2019

Het karakteristieke pand aan de Leidsestraat 126 in Hillegom zal met behoud van zijn uiterlijke kenmerken gedeeltelijk worden vernieuwd en uitgebreid met een eigentijds kantoorpand in een 2 laagse bebouwing met een opslag/bedrijfsruimte met een totale oppervlakte van ca. 3.000 m2.

In het ontwerp is gekozen voor een moderne stijl met gebruikmaking van veel glas, waardoor dit gebouwdeel een duidelijk contrast vormt met de stijl van de oorspronkelijke pand. Met het gebouw wordt hoogwaardige kantoor-/bedrijfsruimte aan de markt toegevoegd die aan alle hedendaagse eisen voldoet.

 

 

Herbestemming en ontwikkeling vanuit een ‘circulaire gedachte’ aan de Herenweg 80 Noordwijkerhout
16-04-2019

In een circulaire economie draait het om slim gebruik maken van grondstoffen, producten en goederen, zodat deze oneindig hergebruikt kunnen worden. Voor gebouwen betekent ‘circulair’ dat materialen weer worden hergebruikt, maar ook dat het gebouw flexibel ingezet kan worden.

Aan de Herenweg 80 te Noordwijkerhout is vanuit deze ‘circulaire gedachte’ een initiatief ontplooid waarbij zoveel mogelijk materialen van de bestaande gebouwen worden hergebruikt. Het project zal tweeledig worden ingevuld. Achter de bestaande, monumentale voorgevel van de voormalige bollenschuur en pakloods zullen 8 wooneenheden worden gerealiseerd. Ter plaatse van de voormalige schuurruimte komen 15 boetiekhotelkamers voor recreatief verblijf en een beheerderswoning.

 

 

Uitbreiding en verbouwing aan de Von Bonninghausenlaan 40 Lisse
21-02-2019

Aan de Von Bonninghausenlaan 40 zijn de werkzaamheden direct na aanvang van het nieuwe jaar van start gegaan. De woning is volledig gestript en opengewerkt voor een uitbreiding aan de achterzijde, rekening houdend met het behoud van alle karakteristieke kenmerken die deze woning bezit.

 

 

Uitbreiding Lamboo Dried & Deco aan de 2e Poellaan 8 Lisse
11-02-2019

Lamboo Dried & Deco is sinds 1982 de Nederlandse producent van droogbloemen en importeur van natuurlijke decoraties. Alle bloemen worden lokaal geteeld en vervolgens verwerkt in de droogruimtes. De meeste producten krijgen een meerwaarde in het eigen atelier, zoals verven, glitteren, sneeuwen, geuren en inpakken. Het assortiment is gericht op seizoensgebonden decoraties; zoals Valentijnsdag, Pasen, lente, zomer, herfst, winter en Kerstmis.

De in de jaren 80 populaire decoratie heeft momenteel een flow genomen. Gedroogde bloemen zijn weer in!

Met de toegenomen trendvraag blijkt de huidige bedrijfshal, gebouwd in 2011, niet voldoende ruimte te bieden voor de droging en verwerking van alle decoraties. Binnen het bestemmingsplan is gekeken naar een efficiënte oplossing om het pand uit te breiden. Op donderdag 7 februari is met het slaan van de eerste paal een start gemaakt met de uitbreiding van 800 m2 multifunctionele ruimte.
 

 

Uitbreiding/verbouwing vrijstaande bungalow aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp
15-01-2019

Aan de Poelzoom 9 te Hazerswoude-Dorp zijn de voorbereidingen voor een grote verbouwing van de woning in volle gang. De woning en zijn omgeving zijn totaal ‘gestript’ en de werkzaamheden voor de bouw kunnen worden gestart.

De vrijstaande bungalow is gelegen aan het water, op één van de mooiste plekjes in ’t Groene Hart’. Deze onder architectuur van architect J. Dekker uit Hazerswoude-Dorp gebouwde en bewoonde woning dateert uit 1960 en bestaat uit twee bouwblokken die samen zijn verbonden door een royale hal.

Met de verbouwing blijft de hoofdvorm volledig intact, wordt met het rondom isoleren van de woning voldaan aan de normen van deze tijd, en met toepassing van nieuw gevelmetselwerk, stucwerk en houten elementen wordt de woning in een nieuw en eigentijds jasje gestoken.

 

 

Hoog(s)tepunt RTV Katwijk
14-01-2019

De verbouwing van RTV Katwijk aan de Ambachtsweg te Katwijk nadert met rasse schreden zijn eindpunt. Met als opleverdatum van 1 februari 2019 in het zicht wordt er middels een strakke afbouwplanning sturing gegeven aan de laatste werkzaamheden om daarna het stokje over te dragen aan RTV. Men verwacht eind februari de bouw af te ronden, waarna met inrichten kan worden begonnen.

Met een korte feestelijke bijeenkomst werd vrijdagochtend 21 december het eerste hoogtepunt gemarkeerd tijdens de bouw, waarbij alle betrokkenen en belangstellenden aanwezig waren.

 

 

Nieuwbouw villa's 'Don Bosco' van start
20-12-2018

De eerste palen zijn geslagen op het ‘Don Bosco’ terrein in Lisse. Hiermee is de bouw van start gegaan en het fundament gelegd van de eerste twee van de drie villa’s aan de Beek- en Suddeoever van onze hand.

 

 

Uitbreiding bedrijfsruimte Transcontinenta B.V. aan de Tarwestraat Nieuw-Vennep
01-12-2018

Transcontinenta B.V. is een toonaangevende importeur voor Nederland en de BeNeLux op het gebied van fotografie. Alles wat met fotografie te maken heeft, van de camera’s tot aan de kleinste accessoires kunnen worden verkregen. Vanwege de snelle groei die het bedrijf momenteel doormaakt en de noodzaak voor opslagruimte hoog werd, moest er worden gezocht naar uitbreiding. Hiervoor zijn de twee naastgelegen panden verworven.

In november is er een start gemaakt met de transformatie van het bedrijf. Een deel van de panden is gesloopt en de ‘feestpaal’ is geslagen. Hiermee is er een grote stap gezet in de toekomstvisie van het bedrijf, met als prognose dat het pand medio mei 2019 wordt opgeleverd.

 

 

Woonhuis Abeelenpark Noordwijkerhout opgeleverd!
30-11-2018

Op vrijdag 16 november heeft de oplevering plaats gevonden van de nieuwbouw van het woonhuis op het  Abeelenpark te Noordwijkerhout. Na afloop hebben alle partijen een toost met elkaar uitgebracht op het prachtige eindresultaat!

 

 

Houtdag 2018
30-11-2018

Op 15 november hebben we met het voltallige buro een bezoek gebracht aan de Houtdag 2018 met als thema ‘Hout op Triomftocht’

Dit jaar was de houtdag georganiseerd in Hotel Jakarta in Amsterdam, een architectonisch staaltje van houthoogbouw. Naast een rondleiding door het hotel – als onderdeel van de Architectenweb Awards bekroond tot ‘Publiek gebouw van het Jaar’ - zat het programma vol houtkennis met toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland. Zij lieten aan de hand van hun presentaties met inspirerende projecten zien wat er allemaal mogelijk is met hout. Tijdens de ronde tafelsessie gaven marktpartijen een presentatie over de ontwikkelingen op hun vakgebied. Met een middag vol kennis en inspiratie togen wij weer huiswaarts.

 

 

Nieuw onderkomen voor RTV Katwijk
29-11-2018

Op maandag 15 oktober zijn de overeenkomsten getekend en is het RTV Katwijk na een lange zoektocht gelukt om een nieuw onderkomen voor hun radio en tv-studio te vinden. De lokale omroep RTV Katwijk trekt komend jaar, na een uitgebreide verbouwing, in bij Uitgeverij Verhagen aan de Ambachtsweg in Katwijk. De verbouwing is begin november van start gegaan en zal medio februari worden afgerond. Ons buro is betrokken van ontwerp tot begeleiding van het hele project.

 

 

Opening belevingswinkel Baaij Fresh
23-10-2018

Anderhalf jaar geleden zijn de eerste gedachten ontstaan voor een nieuw concept voor de winkels van Baaij Fish & Meat.

Op zaterdag 8 september 2018 werden beide winkels voor vier weken gesloten, waarna deze snel samensmolten tot één vers-belevingswinkel.  Woensdag 3 oktober hebben Ad en Kees Baaij, samen met familie, vrienden en andere genodigden, de nieuwe winkel in gebruik genomen. De belevingswinkel van Baaij Fresh is een feit en een aanwinst voor Lisse!

 

 

Cultuur snuiven met een sportieve touch!
21-10-2018

Waar kun je beter cultuur snuiven dan in onze Europese Culturele Hoofdstad Leeuwarden.

Ter afsluiting van ons 40 jarig jubileumjaar, ontbraken er nog 2 activiteiten aan de maandelijkse festiviteiten; een bezoek aan de Europese Culturele hoofdstad Leeuwarden en de sportieve activiteit.

Dag 1, cultuur voorzien van een vleugje architectuur.

Op vrijdag 14 september reisden we met z’n allen af naar het hoge noorden, waar we werden ontvangen op klipper ‘De Alexandra’, waar wij de nacht deinend op het water zouden doorbrengen.

Alvorens onze hut te mogen betrekken startte ons bezoek aan Leeuwarden met een genavigeerde wandeling, welke leidde langs een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo brachten wij een bezoek aan de tentoonstelling Places of hope (pionieren voor een betere toekomst …..) in het voormalig Fries Museum en aan de bibliotheek/hostel in de voormalige gevangenis Blokhuispoort uit 1500. Het pand,  met hierin gevestigd Dbieb, is een markant pand welke met het behoud van zijn karakteristieke eigenschappen een nieuwe invulling heeft gekregen. Dit was een bezoekje meer dan waard.

Na een overheerlijke lunch werden we getrakteerd op een ‘Friese verhalentour’ van anderhalf uur. Tijdens deze historische stadswandeling vertelde een gids het verhaal van deze unieke regio met haar eigen taal en cultuur. We leerden een beetje Fries, hebben we de Friese Statenzaal van binnen bekeken en weten we hoe Oranjekoeken gemaakt worden. Na deze stadswandeling weten we nu hoe we een ‘oprjochte Fries‘ moeten zijn.

 

Nieuwe bestemming voor voormalige bollen- kolenschuur ‘Weltevreden’ Sassenheim.
09-10-2018

Na een lange voorbereidingsprocedure heeft de gemeente en de monumentencommissie besloten het plan voor het herbestemmen van de voormalige bollen- kolenschuur ‘Weltevreden’ aan de Kastanjelaan 14a in Sassenheim, te omarmen.

Deze monumentale bollen-/kolenschuur welke dateert rond 1925 is door de jaren heen gebruikt door meerdere bedrijven. Na geruime tijd van leegstand hebben de eigenaren besloten het pand om te vormen tot vijf wooneenheden.

De buitenzijde van het pand word volledig gerestaureerd, door de gevels te reinigen, metsel- voegwerk waar nodig is te herstellen en worden de stalen kozijnen vernieuwd.

Met deze nieuwe inpassing blijft een stukje cultuurhistorisch erfgoed voor Sassenheim behouden!

 

 

Gevelwijziging kantoor en bedrijfsruimte ’s Gravendijckseweg 39 te Noordwijk
18-09-2018

De zes bedrijfsunits aan de ’s Gravendijckseweg in Noordwijk, waar we in april in een eerder artikel aandacht hebben besteed, zijn opgeleverd. Het nabijgelegen pand aan de ’s Gravendijckseweg 39, in eigendom van dezelfde opdrachtgever, zal na het verkrijgen van de gewenste vergunning aan de buitenzijde een flinke metamorfose ondergaan. Het pand wordt voorzien van een nieuw en meer eigentijds gevelbeeld.

In aansluiting op de reeds gerealiseerde bedrijfsunits, worden de gevels bekleed met panelen van aluminium composite: Alucobond, uitgevoerd in twee contrasterende kleuren – Champagne metalic en Grey metalic. De luifel boven de entree is vrijdragend en wordt aan 1 zijde ingeklemd in een op zichzelf staande kolom welke als een ‘eyecatcher’ de entree naar de kantoren moet accentueren.

Om bij een grootschalige gevelrenovatie te voldoen aan de huidige regelgeving wat betreft isolatiewaarde, wordt ook de energiezuinigheid van het pand verbeterd. Door de toepassing van HR++ zon reflecterend isolatie glas en PV-panelen op het platte dak draagt deze renovatie tevens bij aan een duurzame toekomst.

 

 

Uitbreiding huisartsenpraktijk Poelpolder Vivaldistraat 73 Lisse
11-09-2018

Door vergrijzing van de bevolking, verschuiving van zorg uit het ziekenhuis naar de huisarts en andere zorgverleners uit de 1e lijn. Daardoor is huisartsenpraktijk Poelpolder afgelopen vijf jaar niet alleen gegroeid door de toename van patiënten, maar ook vanwege de toename aan zorg die wordt geboden. Doordat er meerdere disciplines onder één dak hun diensten aanbieden is de huidige omvang van de praktijk te klein geworden.

Met ingang van week 39 zal de aannemer starten met de uitbreiding en verbouwingswerkzaamheden aan de Vivaldistraat. Het pand wordt middels een optopping uitgebreid met 5 praktijkgerichte kamers. In zijn verschijningsvorm is naar eenheid gezocht met de reeds bestaande panden aan het gezondheidsplein.

 

 

Open monumentendag – 8 september 2018
30-08-2018

In het kader van ons 40 jarig jubileum stellen wij ons kantoor open op zaterdag 8 september tijdens de jaarlijkse Nationale Open Monumentendag.

De Nationale Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om verschillende monumenten te bezichtigen, die anders gesloten blijven.

Ons kantoor is te bezichtigen van 10.00 uur tot 17.00 uur, komt u ook?

 

 

Nieuwbouw Plan Don Bosco - kavel 1, 4 en 9
30-08-2018

In het nieuwbouwproject ‘Don Bosco’ te Lisse zal een exclusieve villawijk met uitsluitend vrijstaande woningen worden gerealiseerd. In het hart van het plan Don Bosco wordt een waterpartij gerealiseerd die in verbinding staat met de Rijnsloot en de Greveling.

De kavels worden momenteel bouwrijp gemaakt en aan de nieuw te vormen straten Beekoever en Suddeoever worden er drie villa’s gebouwd die van onze ontwerptafel komen. De drie villa’s krijgen allen hun eigen unieke uitstraling die in deze fraaie omgeving uitstekend tot hun recht zullen komen. De ontwerpen zijn reeds voorgelegd bij Welstand en positief ontvangen en beoordeeld.

 

 

Belevingswinkel Baaij Fresh – een uniek concept!
30-08-2018

Zaterdag 8 september sluiten voor 3,5 week de deuren van de winkelpanden van Baaij Fish en Meat voor een grote interne verbouwing. Nadat wij 20 jaar geleden ook betrokken zijn geweest bij de verbouwing van de huidige winkelpanden, zijn wij er trots op om weer te mogen meewerken aan een nieuw uniek concept: de realisatie van een vers – belevingswinkel. Er zal met man en macht worden gewerkt om binnen de gestelde planning beide winkels samen te voegen tot één: Baaij Fresh.

Het nieuwe interieur wordt volledig in contrast met de huidige omgeving. Met de toepassing van hout in combinatie met zwarte kleurschakeringen wordt met de juiste verlichting het assortiment aangelicht en wordt de bezoeker meegenomen in een heuse belevingswereld waarin zijn worden geprikkeld om de producten in de juiste ambiance te ervaren!

De entree wordt in zijn geheel vernieuwd. De samengevoegde winkels krijgen een vaste luifelconstructie welke is ‘omgehaakt’ om de hoekpenanten, waarbij met een eigentijds materiaalgebruik een verdere invulling aan wordt gegeven. Hiermee wordt een buitenruimte gecreëerd om de beleving van binnen naar buiten te versterken.

Met dit unieke concept wordt het publiek meegenomen in een verhaal waarbij de zintuigen geprikkeld worden en kunnen zij naar hartenlust kennis maken met de versproducten.

 

 

Ontwerpburo Veldhoven en Partners - 40 jaar!
19-06-2018

Na een prachtige aanloop met een jaar vol met verrassingen en leuke evenementen mochten we vrijdag 29 juni ons 40-jarig jubileum vieren.

Met een mozaïek van foto’s, een zuil met krantenartikelen, presentatiehoeken met lopende projecten en een slideshow op scherm herleefden oude en nieuwe projecten.

We konden rekenen op een grote belangstelling. Genodigden waren gevraagd om een steentje bij te dragen aan een symbolische handeling, een ’bouw’steentje leggen in het logo van de vernieuwde reclamezuil.

Een feest zonder cadeaus is ondenkbaar en daarom vonden wij een gift/donatie voor een zorgvuldig uitgekozen doel voor deze gelegenheid op zijn plaats. Omdat wij ons graag sterk maken voor het in stand houden van het cultureel erfgoed in Lisse hebben wij ’t Huys Dever benadert of wij hen konden voorzien in een wens.  De opbrengt zal ten goede komen van de uitbreiding van het educatieve programma en het realiseren van een presentatieruimte. Hieraan zal na de zomerperiode meer aandacht worden besteed.

Dan rest ons om van deze gelegenheid gebruik te maken om u te bedanken voor alle hartelijke felicitaties en lovende woorden. Mede dankzij u is ons 40-jarig jubileum een onvergetelijke dag geworden!

 

 

Grootschalige renovatie woonhuis aan de Vrouwgeesterweg 86 Woubrugge
08-05-2018

In Woubrugge, aan de Vrouwgeesterweg, staat deze vrijstaande woonhuis met een fantastisch uitzicht op de Woudwetering. De woning, van het bouwjaar 1986, zal na een grootschalige renovatie een totaal andere uitstraling krijgen en weer voldoen aan de eisen van de huidige tijd. De woning wordt rondom geïsoleerd en de installaties worden vernieuwd naar de huidige normen. Met gestucte gevels, nieuwe kozijnen in combinatie met in kleurnuance vergrijsd hout, grote dakoverstekken en een aanbouw met woonkeuken krijgt de woning een geheel nieuw karakter.

 

 

Verbouwing/restyling kantoor, toiletten en binnentuin Elburg-Smit Wasbeekerlaan Sassenheim
07-05-2018

Voor het pand van drukkerij Elburg-Smit, welke door de bekende architect Fons Verheien is ontworpen, is een markante verschijning aan de Wasbeekerlaan. Het pand is in de jaren 80 gebouwd en wordt tot op de dag van vandaag door de huidige eigenaren met respect behandeld.

Aan ons is gevraagd om creatief mee te denken naar een nieuwe invulling voor de verouderde toiletgroepen en de troosteloos bijliggende binnentuin. Gedurende het ontwerpproces werd het idee geboren om ook meer samenhang te creëren in de indeling van de kantoren/vergaderruimten, de open werkruimte en de binnentuin.

 

‘Door de jaren heen….’
28-04-2018

Met dit thema hebben wij ons ingeschreven voor de mozaïekwedstrijd 2018. Bij de uitwerking vonden we dat het mozaïek raakvlak moest hebben met het 40-jarig bestaan van ons buro. Waar we ooit zijn begonnen met de tekendriehoek, maakte deze plaats voor de tekentafel. Hierna deed de computer zijn intrede, die in de huidige tijd tekenmethode niet meer weg te denken is. Leuke thema’s om in het mozaïek te verwerken. Met een constructie van 12 tekenrollen, PVC verbindings-stukken en een houten plaat aan de achterzijde hebben we een vlakverdeling gemaakt waarin de verschillende thema’s op een stilistische wijze zijn gepresenteerd.

Waardering van de jury : ‘5e plaats in de categorie fijnsteken!’

 

 

Reuze opbrengst door reuze mozaïek
27-04-2018

Het reuze bloemenmozaïek heeft  van 13 tot 18 april veel bezoekers getrokken naar ’t Vierkant in Lisse. “Lucht en Water 1” van M.C. Escher, uitgebeeld in 200.000 hyacintenkelkjes op een formaat van bijna 25m2 is dan ook een reuze prestatie gebleken. Met meer dan 150 vrijwilligers en een groot aantal bedrijven en organisaties, hebben wij als sponsor ook een bijdrage mogen leveren om dit evenement tot een succes te maken!

Aan dit project was een goed doel gekoppeld: De Oogvereniging Leiden en omstreken.

Met de opbrengst van +/- € 18.000,00 (vanuit o.a. sponsoring zullen er tandems worden aangekocht, waardoor blinden en slechtzienden met een fietsmaatje fietstochten door de regio kunnen maken. Een deel van de opbrengst wordt gereserveerd voor de organisatie van een sportevenement van de Oogvereniging in de Bollenstreek, begin 2019.

 

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Kemphaanpad Almere
27-04-2018

Niet ver buiten de stad Almere ligt midden in de natuur het Stadslandgoed de Kemphaan. Aan de rand van dit prachtige natuurgebied, aan het Kemphaanpad, zal met toestemming van de gemeente een bedrijfswoning naast een landbouwschuur worden gerealiseerd die uitzicht biedt op dit prachtige stukje landschap.

De woning wordt ten opzichte van het maaiveld iets opgetild en vormt een eenlaagse haakse hoek met een nokhoogte van 5 meter en een goothoogte van 2,5 meter. Aan deze hoek is een noord-zuid georiënteerde as van terras-binnenruimte-terras met dezelfde hoogtes toegevoegd die het plan voorziet van een extra inrichting. Het uitzicht over het eigen terrein is wijds, slechts begrensd en doorsneden door de schoorsteen in de woonkamer. Het dak wordt bekleed met keramische pannen. De gevel wordt uitgevoerd in western red cedar in een ongelijk repeterend verticale verdeling, transparant gebeitst.

In maart heeft de welstandscommissie van de gemeente Almere zich gebogen over het ontwerp en heeft geconstateerd dat het plan, in dit stadium, voldoet aan de eisen van de welstand:  ‘Het ontwerp is verrassend en maakt vanwege zijn positionering op positieve wijze gebruik van zijn omgeving’. Met deze uitspraak ziet de gemeente een nadere uitwerking van het plan tegemoet.

 

 

In vogelvlucht II
29-03-2018

Middels dronebeelden wordt de voortgang van de nieuwbouw van het woonhuis op het Abeelenpark - kavel 23 - in Noordwijkerhout in beeld gebracht. Wekelijks ontvangen wij beelden die verslag doen van het proces. Momenteel wordt de kapconstructie gerealiseerd en kan er in week 12/13 worden begonnen met het opmetselen van de buitenschil.

Alle werkzaamheden verlopen volgens planning en naar verwachting zal de woning eind september gereed zijn voor oplevering.

 

 

Bezoek aan Circl van de ABN AMRO
20-02-2018

In de aanloop naar ons 40-jarig bestaan in juni doen we maandelijks mee aan een evenement of brengen een bezoek aan een bedrijf. Maandag 19 februari hebben wij  een bezoek gebracht aan Circl  op de Amsterdamse Zuidas. Circl is een platform waar maatschappij en samenleving samen in beweging komen voor een duurzame wereld.

Het ontwerp voor Circl begon met traditionele ontwerpopgave. In de loop van het ontwerpproces bracht ABN AMRO steeds hogere duurzaamheidseisen in waardoor het ontwerp steeds opnieuw moest worden aangepast. Vanwege het bijstellen van het ambitieniveau is er gekozen voor een andere benadering in de vorm van het circulair bouwen en dit viel bij de bank in de smaak.

In een leuke en informatieve rondleiding over een circulaire economie waarin grondstoffen opnieuw ingezet kunnen worden hebben wij kennis kunnen nemen van het tot stand komen van het gebouw en de herbruikbaarheid van materialen. De zichtbare materialen die zijn toegepast zijn het isolatiemateriaal gemaakt van vezels uit gedragen jeans, de houten vloer gemaakt van o.a. barkrukken en ander sloophout en de toepassing van oude bedrijfskleding van de bank. Een unieke toepassing in de bouw is het gebruik van gelijkstroom. Het dak, maar ook de dakranden, zijn voorzien van PV-cellen en de energie die deze opleveren is met gelijkstroom met veel minder verlies te gebruiken.

Circl is ontworpen om spontane ontmoetingen mogelijk te maken, te dineren of een lezing bij te wonen.

 

 

Bedrijfsbezoek aan Heko Spanten B.V. Ede
01-02-2018

Op dinsdag 23 januari hebben wij, op uitnodiging van de directie, een bezoek gebracht aan Heko Spanten B.V. in Ede.

Heko Spanten B.V. is een zusteronderneming van Houthandel Lambert van den Bosch te Ede en is al meer dan 50 jaar de specialist in het construeren, fabriceren en monteren van gelijmde dragende houtconstructies. Heko Spanten B.V. bewerkt, met liefde voor het natuurlijke karakter van hout, een boom tot een stijlvol en duurzaam eindproduct.

Samen met dit familiebedrijf hebben wij al jaren een duurzame relatie en hebben met elkaar al diverse projecten gerealiseerd zoals, sportaccommodaties, utiliteitsgebouwen en een clubgebouw voor een speeltuinvereniging.

Met dit bezoek zijn we het jaar gestart aan een reeks van maandelijkse activiteiten in de richting van ons 40 jarig bestaan.
 

 

Nieuwbouw woonhuis aan de Zilkerduinweg 339 De Zilk
17-12-2017

Aan de doorgaande weg Vogelenzang - De Zilk, ligt ter hoogte van de Zilkerduinweg 339 een bouwkavel van 1.500 m² met uitzicht over de bollenvelden en aangrenzende waterleidingduinen. In 2018 zal op deze prachtige locatie een eigentijdse woning van 220 m2 bruto vloeroppervlakte worden gerealiseerd.

Het ontwerp voor de woning kenmerkt zich door de minimalistische kopgevels met in de voor- en achtergevel op de verdieping naar buiten uitgebouwde langgerekte kozijnen gericht naar de bollenvelden. In de zijgevel is een dakkapel gevormd met daarnaast een naar buiten gemetselde schoorsteen die hoog door de gootlijn heen schiet en welke de woning een eigentijds karakter geven.

Voor de afwerking van de woning is gekozen voor wit gevelstucwerk met aan de onderzijde afgewerkt een terugliggende plint. Voor de aanbouw robuust metselwerk met een gevelvulling van houten delen. Het dak wordt afgedekt met een vlakke pan.

De woning wordt omgeven door een ruime tuin die te benaderen is via een schuin oplopende duinwal.

 

 

Restyling interieur accountantskantoor Kanaalstraat 270e Lisse
14-12-2017

Het pand, welke in 1993 van onze ontwerptafel is gekomen, is in een degelijke en mooie staat van onderhoud, maar is toe aan een eigentijdse restyling.

In 2015 is er een start gemaakt met het doorvoeren van een nieuwe kleursetting op de kozijnen aan de buitenzijde van het pand. Momenteel wordt er hard gewerkt om deze verandering ook in het interieur door te voeren.

De receptiebalie wordt vergroot en vernieuwd en er wordt een kantine gerealiseerd met keuken.

Op de begane grond worden de wanden gekeimd in een lichte kleur, alle kozijnen en deuren geschilderd en de toiletgroepen voorzien van nieuw sanitair en tegelwerk. De tegelvloer in de hal zal plaats maken voor een mooie geweven PVC tegel en met de toepassing van houten elementen wordt in een strak interieur de zakelijkheid afgezwakt. Deze en alle overige materialen worden tevens doorgezet in het trappenhuis en op de verdieping.

Kortom het accountantskantoor start 2018 met een nieuwe en frisse uitstraling!
 

 

Uitbreiding en verbouwing woonhuis aan de Von Bonninghauselaan 40 Lisse
14-12-2017

Na geruime tijd van leegstand heeft het woonhuis aan de Von Bonninghausenlaan 40 in Lisse weer een nieuwe eigenaar gevonden. Maar voordat zij deze fraaie gezichtsbepalende woning uit 1931 betrekken zal er een flinke verbouwing en uitbreiding gaan plaats vinden.

Met deze uitbreiding wordt de woning aan de achtergevel met 4 meter vergroot.

Om op de verdieping meer ruimte te verkrijgen zullen hier, zonder afbreuk te doen aan de karakteristieke verschijningsvorm van de kap, ook diverse aanpassingen plaats vinden.
 

 

Wat je al niet meer kunt doen met een gaasbak?
07-11-2017

Naast het ontwerpen van fraaie objecten zijn we ook creatief met het bedenken van ‘geschenken’. Deze lamp bijvoorbeeld.

Ten behoeve van de nieuwbouw van het kantoor met kantine van Jansen’s Overseas te Noordwijkerhout hebben wij dit armatuur ontworpen.

Een armatuur gemaakt van ‘oude’ gaasbakken die hun dienst wel hebben bewezen. De gaasbakken zijn op afstand gehouden met ranke staaldraden. Hiertussen hangen, op verschillende hoogte, een zestal grote glazen bollen aan een zwart snoer met zwarte fitting.

Een fraaie eyecatcher voor in de vide!

 

 

Panne(n)bier bij plan Dubbelhoven!
07-11-2017

Sinds het slaan van de eerste paal op 24 mei is plan Dubbelhoven op het hoogste punt gekomen.

Tijd voor ‘pan(n)enbier’ !

Vrijdag 3 november heeft aannemer Hoekstra & Hoekstra, in bijzijn van de toekomstige bewoners en alle andere genodigden een proost uitgebracht op dit heuglijke moment.

 

 

Bijna 40 jaar!
31-10-2017

Op de vooravond van ons 40 jarig bestaan hebben we eind september een onvergetelijk bezoek gebracht aan één van onze prachtige projecten, Chambre D’Hotes ‘La Grange de Fabras’  in Frankrijk. Met als doel het aangename met het nuttige te combineren door onze uitwerking van het voorgenomen plan, om van de La Clède, een accommodatie te maken, te presenteren aan de eigenaren Marjon en Peter.

Hun 200 jaar oude kastanje-wijnboerderij is in 2015 opgeleverd en in gebruik genomen en biedt momenteel plaats voor een kort of langdurig verblijf aan +/-15 gasten. Onder de bezielende leiding van de eigenaren zal er dit najaar/begin 2018 hard worden gewerkt om van La Clède een mooie accommodatie te maken.

La Clède heeft een omvang van 30 m2 welke straks geschikt is voor een gezin met kinderen.
 

 

'Rondje langs de velden'
26-07-2017

Met een gemiddelde van 18 km per uur op de Solex hebben we, op donderdag 20 juli jongstleden, met het team en partners een bezoek gebracht aan, de van onze hand, in uitvoering/gereed zijnde bouwwerken in de Bollenstreek.

Door middel van een korte presentatie aan elkaar, zijn we op de hoogte gebracht, over de voor hem/haar bekende projecten.

Met het ‘rondje langs de velden’ heeft een ieder weer inspiratie met nieuwe inzichten gekregen, en hebben de partners een kijkje kunnen nemen in de keuken van ons kunnen. 

 

 

Uitbreiding woonhuis Linnaeuspark 27 Lisse
11-07-2017

In een kleinschalig villawijkje op een fraaie, rustige en centrale woonlocatie, nabij het centrum van Lisse gelegen, staat deze moderne en uitstekend onderhouden vrijstaande villa met aangebouwde garage.

Kenmerkend voor deze in 1986 onder architectuur van de Lissese architect Veldhoven traditioneel gebouwde villa was voor die tijd een eigenzinnige stijl met een hoogwaardige luxe afwerking!

Deze woning die al eerder van onze ontwerptafel is gekomen, heeft ons buro weer in een eigentijds jasje gestoken. De garage en bijkeuken worden gesloopt, hiervoor in de plaats zal er een grotere uitbouw worden gerealiseerd, ter vergroting van de woonkamer en een extra slaapvertrek op de begane grond.

 

 

Totale make-over aan de Eugenie Previnaireweg 65 Nieuw-Vennep
11-07-2017

In deze woning is de ‘fut’ er helemaal uit. Voor ons weer een uitdaging om er samen met de opdrachtgever iets moois van te maken. In het ontwerp is er gezocht naar een eigentijdse stijl die ervoor zorgt dat het uiterlijk van de woning volledig verandert,  waarbij de karakteristieke contouren van de woning zichtbaar blijven.

 

 

Een veranda of terrasoverkapping, de ideale verlenging van het buitenseizoen
18-05-2017

Steeds meer mensen ervaren de luxe van een veranda of terrasoverkapping bij hun woning. Veranda’s verlengen het buitenseizoen en is dé plek om met familie en vrienden samen te zijn. Bovendien is een veranda veelal een lust voor het oog in de tuin en een verlengstuk van het huis.

Een trend die zich het afgelopen jaar heeft aangediend en waar wij een flinke groei zien in het aantal aanvragen voor het verzorgen van een ontwerp tot en met de realisatie.

U kunt voor een standaard uitvoering kiezen, maar u kunt ook samen met ons een ontwerp maken waarin al uw persoonlijke wensen worden opgenomen. Zo ontstaat er een unieke en ‘eigen’ verschijningsvorm voor een ultieme beleving!

 

 

Ontwerp uit de ‘Oude Doos’ - Nieuwbouw 6 bedrijfs- kantoorunits ‘Premium’ te Noordwijk
25-04-2017

Het ontwerp uit 2008 voor 6 bedrijfs- kantoorunits op het bedrijvenpark ’s Gravendijck’ te Noordwijk, is toen niet gerealiseerd, maar wordt weer actueel!

De toenmalige ontwerpuitgangspunten voor een duurzaam en representatieve uitstraling van het kantoor- en bedrijfsverzamelgebouw ‘Premium’ zijn nog steeds actueel en worden momenteel door ons getoetst aan de huidige regelgeving. De voorbereidingen zijn in volle gang, waarbij naar verwachting medio augustus 2017 een aanvang wordt gemaakt met de uitvoering.

 

 

‘Dubbelhoven’ een nieuw wijkje in Lisse
14-04-2017

Ter hoogte van Achterweg 28 in Lisse zal met de ontwikkeling van vijf te bouwen woningen een ruime en eigentijds wijkje herrijzen. Met de daarmee samenhangende verandering van de bestaande infrastructuur zal deze wijk de naam ‘Dubbelhoven’ gaan krijgen. Deze naam is te herleiden uit de geschiedenisboeken die terug gaat tot het begin van 1700.

In de uitwerking van het plangebied, is met respect en zorgvuldigheid voor de omliggende woningen, gekeken naar wat de omgeving vraagt. Met deze gedachten en het programma van wensen van de toekomstige bewoners is gezocht naar een gepaste aansluiting in het ontwerp met voor iedere woning een unieke en eigentijdse uitstraling.

De bestaande woning is reeds gesloopt en naar verwachting zal de aannemer medio mei 2017 starten met de realisatie van de vijf woningen.

 

 

Nieuwbouw woonhuis Abeelenpark Noordwijkerhout
21-03-2017

Op het Abeelenpark te Noordwijkerhout zal dit jaar een tweede woning worden gebouwd die van onze ontwerptafel is gekomen.

Het ontwerp voor de woning kenmerkt zich door de asymmetrische kapvorm met grote overstekken, welke in de voor- en achtergevel schuin oplopend zijn. De tot de begane grond uitgebouwde dakkapellen in de zijgevel en het omkaderde hoekkozijn in de voorgevel, die met een boeideel in de aanbouw wordt doorgezet, zijn de details die de woning een modern en eigentijds karakter geven.

Voor de hoofdmassa van de woning is gekozen voor metselwerk met daarin een transparant houten gevelbetimmering en voor de aanbouw een gevelbekleding met een natuurlijke uitstraling. Het dak wordt afgedekt met een vlakke pan.

 

 

Dakopbouw Jan Mankesstraat Amsterdam
14-03-2017

In de wijk Stadsdeel Nieuw-West, in de buurt Overtoomse Veld, aan de Jan Mankesstraat, zijn de voorbereidingen in volle gang voor het plaatsen van een dakopbouw.

Vanuit een programma van wensen en de beperkte ruimte is er vorm gegeven aan de opbouw, rekening houdende met de beleving van de binnenruimte richting het terras aan zowel de voor- als aan de achterzijde zodat er maximaal kan worden geprofiteerd van de bezonning. Door de toepassing van natuurlijke en duurzame materialen als afscheiding en een groene aanplant zal er een optimaal gevoel van privacy worden gecreëerd.

 

 

Gevelrenovatie bedrijfspand Meer en Duin 24L in Lisse
03-03-2017

Het pand aan de Meer en Duin 24L is onderdeel van een bedrijfsverzamelgebouw. In opdracht van Bouwbedrijf Lisse B.V. is er een ontwerp gemaakt om de representativiteit van het gebouw te vergroten, waarna zij, medio april 2017 naar dit pand zullen verhuizen. Bij de gemeente is er een aanvraag omgevingsvergunning ingediend voor een totale gevelrenovatie van het bedrijfspand.

Door de repeterende toepassing van grote raampartijen zal er een rustig gevelbeeld ontstaan ten opzichte van de huidige raamindeling. Door het gebruik van donkere kozijnen met gelamineerd houten omkadering, lichtgrijze gevelelementen en donkere beglazing krijgt het pand een chique en eigentijdse uitstraling.

 

 

Ver- en Nieuwbouw kantoor met kantine Jansen's Overseas Noordwijkerhout
19-01-2017

Door het in 1964 opgerichte bedrijf van Jansen’s Overseas aan de Schippersvaartweg 34 in Noordwijkerhout is de afgelopen jaren sterk ingespeeld op de wensen en behoeften van de klanten en is het aanbod aan producten uitgebreid. Hier is in 2013 vorm aan gegeven en zijn de bestaande opstallen uitgebreid tot een totale vloeroppervlakte van 15.000 m2, verdeeld over 10 bedrijfshallen.

Naast de uitbreiding van de bedrijfshallen bestaat nu de behoefte om het kantoor en de kantine te vernieuwen en uit te breiden van een huidige vloeroppervlakte van 300 naar 1000 m2. Met de toepassing van natuurlijke materialen, zoals hout en Eternit, krijgt het pand zijn eigentijdse karakter. Door in het interieur met tijdloze materialen en kleuren te werken worden de kenmerken van het bedrijf als betrokkenheid en verbinding geaccentueerd.

Aanvang bouw - april 2017. Oplevering - augustus 2017.

 

 

Uitbreiding/restyling woonhuis aan het Everwijnpark te Noordwijk
17-01-2017

Aan het Everwijnpark in Noordwijk zijn de voorbereidingen in volle gang voor de uitbreiding/ restyling aan de buitenzijde van het woonhuis. De uitbreiding betreft een carport, veranda, poolhouse en buitenzwembad met een afmeting van 4 x 10 meter. Ten aanzien van de dakbekleding zullen de dakpannen  worden vervangen door hollands riet.

Voor het ontwerp is er gekeken naar de bestaande kenmerken van de woning en wat de omgeving vraagt. Er is een keuze gemaakt voor het doortrekken van de lijnen en kleursetting van de bestaande goot en gevelbekleding. Hiermee is een gewenste samenhang gevonden. Een natuurstenen wand bij de veranda in combinatie met de toepassing van houten elementen van Platowood zorgt ervoor dat het nieuwe buitenverblijf een warme en natuurlijke uitstraling krijgt.

 

 

Kleinschalig zorgwonen, dagbesteding en huifbedrijden aan de Middenweg 15a te Lisse
09-11-2016

Na een positief besluit van het College van Burgemeester en Wethouders, van de gemeente Lisse, op het principeverzoek ligt de weg open voor de realisatie van een kleinschalig zorgcomplex voor de opvang van zes meervoudig gehandicapte jongvolwassenen met daarachter een manege die huifbedrijden gaat aanbieden. Daarnaast zullen er ook voorzieningen worden aangeboden als dagbesteding.

In oktober hebben de initiatiefnemers namens Stichting Eli-Sar en Stichting Huifbedrijden Bollenstreek de omwonenden geïnformeerd over het initiatief en zal de komende periode hard worden gewerkt aan de uitwerking van het ontwerp om voor het einde van dit jaar de omgevingsvergunning richting de gemeente te verzorgen. Een initiatief dat wij omarmen en ondersteunen op de weg van wet- en regelgeving tot realisatie van een droom.

 

 

Nieuwbouw bungalow nabij de Eikenhorstlaan 3 Voorhout
23-09-2016

Nabij Eikenhorstlaan 3 in Voorhout zal in het najaar van 2016 een eigentijdse vrijstaande woning worden gerealiseerd waarbij, net als bij een bungalow, alle verblijfsruimten op de begane grond zijn gesitueerd.

Het huidige perceel bevindt zich in de Luizenmarktpolder, waarin voorheen veel bollengrond aanwezig was. Tegenwoordig is de Luizenmarktpolder grotendeels bebouwd door de uitbreiding van de kern Voorhout. Door de ruimte-voor-ruimteregeling wordt het verouderde kassencomplex gesloopt. Hiermee zal de ontstane verrommeling plaats maken voor een nieuwe invulling.

De woning kenmerkt zich door een in massa verhoogde middenbeuk met daartegen een 2-tal lager uitgevoerde zijbeuken, grote dakoverstekken, gemetselde rollagen en uitmetselingen. Het metselwerk wordt uitgevoerd in de zgn. Wasserstrich-sortering van Wienerberger met een lengte van 51 cm, en een plintsteen in een donkere roodbruin/mangaan met terugliggende voeg. Het dak wordt uitgevoerd met een leipan, blauw gesmoord.

 

 

Revitaliseren terrein Lagewaard 77 te Koudekerk aan den Rijn
23-09-2016

Naast wonen, kantoor en een werkplaats wordt aan de Lagewaard 77 opslag geboden aan diverse bedrijven en zijn nu gesitueerd in de bestaande opstallen, van destijds een veehouderij.

Deze opstallen zijn behoorlijk aan onderhoud onderhevig wat leidt tot een verrommeling in aanzicht naar de omgeving. Week 39 2016 wordt er een start gemaakt met de revitalisering van het terrein en zullen bestaande opstallen worden vervangen met de bouw van eigentijdse bedrijfsunits.
 

 

Ben jij een enthousiaste bouwkundige in opleiding? (M/V)
01-08-2016

Zit je in het derde of vierde jaar van je MBO / HBO opleiding met studierichting bouwkunde of architectuur? Ben je enthousiast, flexibel en kun jij zelfstandig binnen een team werken? Dan zijn we heel nieuwsgierig naar jou.

Onder ervaren begeleiding maak je bouwkundige tekeningen (deel)ontwerpen vanuit VectorWorks in 2 en 3D en maak je gebruik van diverse programmatuur om presentaties te vervaardigen, zoals Artlantis en Adobe Indesign/Photoshop. Je loopt mee met bouwkundige inspecties op locatie en je hebt voldoende ruimte om aan je competenties te werken.

Je stageperiode bepalen we in overleg en kun je rekenen op een stageplaats met veel afwisseling in een inspirerende en informele werkomgeving.

Past deze werkomgeving bij jou? Dan horen we graag van je!

 

Nieuwbouw zes hofwoningen 'Christinahof' Lisse - deel 2
01-08-2016

Op maandag 11 juli 2016 is er een start gemaakt met de opbouw van de zes hofwoningen aan de Christinastraat met prefab houtskeletbouwelementen. Een week later, op 22 juli, zijn de laatste elementen aangebracht. Een systeem dat uitermate geschikt is voor (kleinschalig) seriematige bouwen!

Door de beperkte ruimte binnen de bestaande omgeving, is gekozen voor houtskeletbouw waarbij de wand-, vloer-, en dakelementen evenals de binnenwanden prefab zijn gefabriceerd met als voordeel:

  • Overdekte productie, waardoor niet afhankelijk van weersinvloeden, met controle op de hoogste kwaliteitseisen;
  • Een isolerende constructieve schil met hoge Rc waarden, luchtdicht bouwsysteem en CO2-reductie;
  • Snelle bouwtijd.
 

 

Nieuwbouw woonhuis kavel 16 - Tulp - plan Hooghkamer Voorhout
01-08-2016

In de woonwijk Hooghkamer, aan de rand van Voorhout, wordt in de periode van 2012 tot 2020 gefaseerd  ontwikkeld. Het gebied zal bestaan uit vijf woonbuurten met ieder een eigen identiteit.

In de woonbuurt LINT zal op kavel 16 – Tulp – naar verwachting in oktober 2016, worden gestart met de bouw van een vrijstaande villa in de jaren ’30 stijl met kenmerken als grote overstekken, een uitgebouwd trappenhuis, gemetselde rollagen en hardsteen speklagen. Het metselwerk wordt uitgevoerd in zogenaamde Hilversums formaat in een rood-oranjebruin genuanceerde steen en een  plintsteen in een donkere mangaan uitvoering met terugliggende voeg. Het dak  wordt  uitgevoerd in zwart geglazuurde dakpannen.

 

Renovatie woonhuis aan de Bos en Hovenstraat 9 Haarlem
28-06-2016

In de zeer geliefde wijk in Haarlem, Bosch & Vaart, staat in de Bos en Hovenstraat 9 de te renoveren woning. De wijk kent een rijke geschiedenis welke dateert vanaf het jaar 1643.

In de jaren zestig van de vorige eeuw dreigden veel woningen in verval te raken. Begin zeventiger jaren werd de wijk opnieuw ontdekt en kreeg het de naam sociaal opmerkelijk plezierig te zijn als gevolg van een bloeiend cultureel en rijk sociaal leven, met respect voor het rustige, groene karakter van de wijk.

De gedateerde woning zal met ingang van september een totale metamorfose ondergaan en weer een harmonieus geheel gaan vormen met de omliggende woningen. De opdrachtgever zal met Kerst 2016 de woning betrekken.

 

Voormalige 'Agathaklooster' Lisse opgeleverd als Vriendenhuis
28-06-2016

 

Op vrijdag 24 juni 2016 heeft de oplevering plaats gevonden van de verbouwing van voormalig ‘Agathaklooster’ welke is getransformeerd tot Vriendenhuis.

Onder het genot van een hapje en drankje in het Paus Franciscushuis, is een toost uitgebracht door het bestuur van de parochie Heilige Willibrordus op de afronding van de werkzaamheden en heeft ‘symbolisch’ de sleuteloverdracht plaats gevonden. Met ingang van 1 juli zal er worden begonnen met de inrichting van de vertrekken. Hierna zal de locatie 24 uur per dag beschikbaar zijn voor mensen met een psychische of sociale beperking.

 

Uitbreiding en verbouwing woonhuis aan de Loosterweg 47 Voorhout
21-06-2016

Binnen de contouren van het bestemmingsplan zal aan de Loosterweg 47 in Voorhout een eigentijdse uitbreiding aan een woonhuis worden gerealiseerd.

In het ontwerp voor deze uitbreiding is aansluiting gezocht met de bestaande uitbouw. De muren van de uitbouw zullen blijven staan en worden opgemetseld, in de kleur van de plintsteen. Het platte dak wordt voorbereid op de toepassing van sedum-kruiden. Om een hogere isolatiewaarde te behalen zal met de toepassing van schuimbeton de begane grondvloer volledig worden geïsoleerd. De woning is na verbouwing 30 m2 groter, en wordt er door een efficiëntere indeling van de ruimtes meer zicht gecreëerd op het uitgestrekte bollenlandschap rondom de woning.      

Start uitvoering werkzaamheden - september 2016.

 

Start nieuwbouw acht appartementen 'Hof van Buren' Lisse
16-06-2016

Op de hoek van de Julianastraat / Nassaustraat in Lisse zijn de sloopwerkzaamheden van de bestaande bedrijfsruimte en de aangrenzende woning gestart. In de loop van dit jaar zullen er op deze locatie acht moderne en eigentijdse appartementen worden gebouwd onder de naam ‘Hof van Buren’.

 

Start nieuwbouw zes hofwoningen ‘Christinahof’ Lisse – deel 1
16-06-2016

Aan de Christinastraat Lisse zijn in de eerste week van juni alle bestaande opstallen gesloopt en de heipalen geboord voor de nieuwbouw van zes hofwoningen.

Eind juni worden de prefab houtskelet wand- en dakelementen geleverd en gemonteerd. Volgens planning worden de woningen in november 2016 opgeleverd.

 

Jeu de boulesvereniging Les Boules Fleuries Lisse krijgt een nieuw interieur
25-04-2016

Op dinsdag 12 april is door ons bureau, onder grote belangstelling van de leden van jeu de boulesvereniging Les Boules Fleuries, een nieuw interieurvoorstel gepresenteerd.

De opdracht aan ons was om van de zakelijk ogende kantine een clubhuis met meer sfeer te creëren.

Met vernieuwende materialen en de verenigingskleuren als primaire kleur zal het plafond, de vloer, het meubilair, de verlichting en zonwering worden vervangen door materialen die meer warmte uitstralen.

In juni zal een start worden gemaakt met de uitvoering van de werkzaamheden, welke zoveel mogelijk door de eigen leden worden verricht.

 

‘De Proeverij’ is geopend!
05-04-2016

Op zaterdag 2 april 2016 vond de opening plaats van het pand aan de Bondstraat 1 in Lisse en is 'De Proeverij’ een feit!

Burgemeester Lies Spruit verrichte de openingshandeling met een door een uil aangevlogen schaar. Honderden genodigden en belangstellenden kwamen een kijkje nemen in het volledig gerenoveerde pand en brachten daar onder het genot van een ‘proeverijtje’ en drankje een toast uit.

De gebroeders Baaij hebben het voor elkaar gekregen om dit beeldbepalende pand een herbestemming te geven en zijn de drie 'verbonden' daken voor Lisse behouden gebleven.

 

Uitbreiding voor Hotel De Engel Lisse
05-04-2016

Restaurant-bar-zalencentrum de Engel is in 2010 begonnen met het aanbieden van logies. Deze succesformule heeft de ondernemer uitgebreid in een locatie aan de Heereweg 384. Sinds vrijdag 1 april 2016 heeft het hotel er 7 modern ingerichte hotelkamers bij gekregen met de nodige voorzieningen die voor een aangenaam verblijf zorgen!

Om dit tot stand te brengen heeft ons buro ondersteuning gegeven in het volledige ontwerp- en vergunningstraject.

 

Uitbreiding bedrijfsruimte Westerbeek Bulb Company B.V. Bulb Trade Park 7 Noordwijkerhout
07-03-2016

Westerbeek Bulb Company B.V. heeft in 2014 als eerste bedrijf een bedrijfsruimte met kantoor gerealiseerd aan de Bulb Trade Park te Noordwijkerhout.

Het pand blijkt nu al in zijn omvang een capaciteitstekort te hebben en wordt aan de achterzijde van de bedrijfshal met 1.150 m2 uitgebreid. Vrijdag 4 maart 2016 is hiervoor de 1e paal geslagen. De oplevering staat gepland op 15 juni 2016.

 

Uitbreiding woonhuis aan de Forsythiastraat 72 Lisserbroek
02-02-2016

In het voorjaar van 2016 zal worden gestart met de uitbreiding van een vrijstaand woonhuis aan de Forsythiastraat 72 in Lisserbroek. Het ontwerp sluit aan op de bestaande toestand en behoud, door het gebruik van een natuurvriendelijke gevelbekleding, toch zijn eigen identiteit.

Door de toepassing van een eigentijdse gevelbekleding, Eternit Equitone [Tectiva] vezelcementplaat, is gekozen voor een plaatmateriaal wat geen topcoating heeft maar licht is opgeschuurd. Door het productieproces is iedere paneel uniek in zijn afwerking en kleurschakering en geeft het oppervlak een natuurlijke en ‘eerlijke’ uitstraling.

 

Een symbool in de strijd voor behoud!
19-01-2016

Vereniging Oud Lisse bestaat 25 jaar en dit werd gevierd op dinsdag 19 januari 2016 in museum De Zwarte Tulp. De Vereniging Oud Lisse is opgericht in 1991 uit verontwaardiging over de plotselinge sloop van een aantal oude, beeldbepalende villa's in het noorden van het dorp. De Vereniging zet zich vanaf die tijd op krachtige wijze in voor het behoud van beeldbepalende panden, bomen en landschappen in de gemeente. Tevens doet de vereniging onderzoek naar lokale historie en dorpscultuur, zowel in woord als in beeld en draagt deze kennis uit.

Diverse genodigden van de feestelijke bijeenkomst deden een woordje, waaronder andere ons bureau toe behoorde. De wens van ons aan de vereniging is om tezamen, waar mogelijk nog meer een eenduidiger verantwoorde stem te laten horen en dat men het belang ervan inziet dat markante en beeldbepalende gebouwen behouden moeten blijven!

Tijdens deze bijeenkomst ontving de vereniging uit handen van ons bureau een aandenken in de vorm van een steen, afkomstig uit de sloop van een reeds eerder afgeschreven gebouw, als symbool in de strijd voor behoud!

 

‘De Voorhof’ wordt vanaf april 2016 ‘De Proeverij’!
31-12-2015

Met het ondertekenen van de contracten en onthulling van het bouwbord is op dinsdag 29 december 2015 het startsein gegeven voor de verbouwing van ‘De Voorhof’ aan de Bondstraat 1 in Lisse. Medio april zal het volledig gerenoveerde pand de naam ‘De Proeverij’ gaan dragen en zullen de heren Ad en Kees Baaij op deze sfeervolle locatie hoogwaardige partycaterings en workshops aanbieden.

In de materialisering is gekozen om deels gebruik te maken van materialen die afkomstig zijn uit de sloop van andere panden, die weer geschikt zijn gemaakt voor hergebruik, met als doel een sfeer te creëren die de ware Bourgondiër de tijd even doet vergeten.

Met de uitbreiding en complete restyling van dit pand wordt voor de derde keer door beide ondernemers Baaij en Veldhoven een mooi voorbeeld van samenwerking tot uiting gebracht!

 

2de bedrijf voor Bulb Trade Park Noordwijkerhout
22-12-2015

Bollenexportbedrijf J.W.A. Lefeber uit Noordwijkerhout zet zijn bedrijfsactiviteiten voort in een geheel nieuwe bedrijfsruimte met kantoor  op het Bulb Trade Park te Noordwijkerhout. Het pand krijgt een bruto vloeroppervlakten van ca. 3300 m2.

De aanvraag voor de omgevingsvergunning is gedaan. De voorbereidingen voor de nieuwbouw van het pand zijn in volle gang en naar verwachting zal er medio januari gestart kunnen worden met de bouwwerkzaamheden.

 

Nieuwe bewoners voor het 'Agathaklooster' Lisse
22-12-2015

Op donderdag 10 december 2015 zijn aan de buurtbewoners de plannen gepresenteerd voor een nieuwe invulling van het Agathaklooster aan de Heereweg 258 Lisse. Vriend GGZ zal in dit rijksmonument medio maart 2016 een nieuw Vriendenhuis openen en opvang bieden aan mensen met een psychische of sociale beperking.

Het gebouw zal met minimale aanpassingen en met behoud van de monumentale elementen worden gerenoveerd tot gastenverblijf met faciliteiten als een beheerdersruimte, diverse kantoren, gastenkamers, douches, activiteitenruimte, gezamenlijke woonkamer en keuken.

 

Acht appartementen 'Hof van Buren' in verkoop
22-12-2015

De acht te realiseren appartementen op de hoek van de Julianastraat / Nassaustraat zijn onder de naam van ‘Hof van Buren’ in de verkoop gegaan bij Chantal Lefeber Makelaardij, Lisse.

Wilt u in het centrum van Lisse wonen en heeft u belangstelling in een van de, in samenwerking met Van der Hulst Bouwprojekten B.V. ontwikkelde, moderne en eigentijdse appartementen?

 

 Download hier de brochure

 

Voorbereidingen in volle gang voor nieuwbouw Christinahof
21-11-2015

Achter de schermen zijn de voorbereidingen voor de bouw van de zes hofwoningen aan de Christinastraat 1 Lisse in volle gang. De prognose is dat er medio maart 2016 gestart kan worden met de bouw van de woningen. Belangstelling?

 

Download hier de brochure

 

Uitbreiding bedrijfspand aan de Industrieweg 33 Nieuwkoop
15-11-2015

Nether Seal B.V., gevestigd aan de Industrieweg 33 te Nieuwkoop, is een internationaal opererende organisatie welke afsluiters maakt voor de olie- en gasindustrie. Een bedrijf welke in omvang sterk groeit en uitbreiding nodig heeft op de huidige locatie.

Aangrenzend aan het huidige pand zal een hal worden gebouwd met een vloeroppervlakte van 270 m2 en een bouwhoogte van 10 m1, voorzien van een 25 ton’s kraanbaan ten behoeve van de uitbreiding van de assemblage faciliteiten. In materialisering wordt voortborduurt op de bestaande bouw.

 

Restyling voor De Voorhof aan de Bondstraat 1 Lisse
13-11-2015

Nu de gemeente Lisse medewerking verleent aan de nieuwe invulling van De Voorhof zijn wij, in opdracht van Baaij Catering, gestart met de uitwerking van de plannen om De Voorhof een complete restyling te geven. Aan de huidige vorm zal niets veranderen, maar krijgt het gebouw een frisse uitstraling en zal het interieur veranderen in een sfeervol plein voor de echte Bourgondiër die geniet van het leven!

Wordt spoedig vervolgd......

 

Gevelwijziging winkel aan de Kanaalstraat 28 Lisse
11-11-2015

In de 1e week van januari 2016 zal Schulte Herenmode zijn intrek nemen in een winkelpand aan de Kanaalstraat 28 in Lisse. Het pand wordt volledig verbouwd en ingericht naar de nieuwste modetrends op het gebied van interieurstyling.

Het pand krijgt een modern uitgevoerde entreepui met klassiek afgetimmerd lijstwerk welke wordt geschilderd in de kleur monumentaal groen.

 

Herbouw woning te Boskoop
03-09-2015

Aan de Oude Wijk 15 te Boskoop wordt er, in samenwerking met interieurarchitect Annemarie Berkhuizen uit Leersum, vormgegeven aan de realisatie van een woonhuis ter vervanging van de oude kwekerswoning. De woning wordt gebouwd op de contouren van de bestaande fundering en begane grondvloer met een grote uitbouw aan de achtergevel. De uitstraling wordt gegeven door gebruik te maken van een donker genuanceerde steen, de kozijnen uitgevoerd in blank eikenhout en riet als afwerking voor het dak.